КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ:

16-04-2018, 15:06

«Гаряча лінія» в Києво-Святошинській ОДПІ ГУ ДФС у Київській області

18.04.2018 відбудеться сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з начальником відділу з надання адміністративних послуг платникам податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Києво-Святошинської ОДПІ Міхольовим Валерієм Юрійовичем на тему: «Кампанія декларування 2017. Актуальні питання».
Сеанс відбудеться з 12-ї до 13-ї години за телефоном: (04598) 7-03-10.

Положення про форму і зміст розрахункових документів зазнало змін

06.04.2018 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 19.02.2018 № 288 «Про внесення змін до Положення про форму і зміст розрахункових документів» (далі – Наказ № 288), зареєстрований у Міністерстві юстиції України 14.03.2018 за № 293/31745, яким затверджено зміни до Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13 «Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов'язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми № ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)» (далі – Наказ № 13), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11.02.2016 за № 220/28350.
Зокрема Наказом № 288 внесено додатковий реквізит «Код товарної підкатегорії згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД)» до фіскального касового чеку на товари (послуги), фіскального касового чеку видачі коштів, фіскального касового чеку за операціями приймання та переказу готівкових коштів через програмно-технічні комплекси самообслуговування.
Зі зміненою редакцією тексту Положення про форму і зміст розрахункових документів, затвердженого Наказом № 13, Ви можете ознайомитись скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).

Підсумки діяльності Києво-Святошинської ОДПІ за І квартал

Києво-Святошинської ОДПІ разом з Васильківським, Фастівським та Обухівським відділеннями за період січень-березень 2018 року перераховано до зведеного бюджету 1 456,5 мільйонів гривень.
При цьому, державний бюджет отримав 673,4 мільйонів гривень, з них податок на доходи фізичних осіб склав 216,0 млн. грн., податок на прибуток – 140,6 млн. грн., податок на додану вартість 305,3 млн. грн. та інші платежі.
А до місцевих бюджетів платники перерахували 783,1 мільйонів гривень.
В розрізі найбільших надходжень, це:
- податок на доходи фізичних осіб 488,5 млн. грн.;
- податок на майно – 106,6 млн. грн.;
- єдиний податок -129,0 млн. грн.
Нагадуємо, пунктом 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ.
Сума податкового зобов’язання, зазначена платником податку в поданій ним податковій декларації з ПДВ, підлягає сплаті протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого п. 203.1 ст. 203 ПКУ для подання податкової декларації.
Окремої норми щодо перенесення граничного терміну сплати податкового зобов’язання з ПДВ ПКУ не передбачено.
Правову позицію з питання застосування п. 57.1 ст. 57 ПКУ висловлено Верховним Cудом України у постанові від 09.06.2015 по справі №21-18а15, у якій визначено, що у разі якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, граничним строком подання такої декларації є перший після нього робочий день. Тому початок перебігу встановленого п. 57.1 ст. 57 ПКУ десятиденного строку для сплати визначеного у декларації податкового зобов’язання пов’язаний саме із таким робочим днем. Тобто десятиденний строк для сплати податку слід рахувати від фактичної дати останнього дня подання декларації за відповідний період, крім сплати податкового зобов’язання з ПДВ.

Електронні сервіси ДФС

Києво-Святошинська ОДПІ нагадує, що для якісного обслуговування платників податків на веб-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) розміщено ряд електронних сервісів.
Сервіс «Електронний кабінет платника» надає можливість ознайомитися з новинами, податковим календарем, інформацією з реєстрів, контактами та адресами ЦОП, скачати бланки податкової звітності.
Електронний сервіс «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» допоможе розібратися у податковому законодавстві, дозволить здійснювати пошук інформації по певному податку.
Сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» допоможе перевірити потенційних бізнес-партнерів щодо сумлінності сплати податків до бюджету.
Сервіс «Інформація з реєстрів» - містить дані про взяття на облік платників, реєстр страхувальників, дані реєстру платників ПДВ, реєстр платників єдиного податку, інформація про РРО, інформація про книги ОРО, дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального, реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами, систему обліку публічної інформації, довідки про відсутність заборгованості, реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування, реєстр неприбуткових установ та організацій.
Також можна скористатись такими сервісами як: «Митна статистика», «Акредитований центр сертифікації ключів», «Електронна звітність», «Електронна митниця», «Декларування громадян».
На сайті також розміщується законодавство, рішення місцевих рад, бюджетні рахунки та багато іншої корисної інформації.
Скористуйтесь сервісом «Електронний кабінет платника». Заощаджуйте свій час та кошти.

Державна фіскальна служба запровадила новий сервіс в Електронному кабінеті — окремий Реєстр податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена

Реєстр розміщено у відкритій частині Електронного кабінету.
Пошук інформації в Реєстрі здійснюється за такими фільтрами: «Індивідуальний податковий номер», «Номер ПН/РК», «Дата складання ПН/РК». У Реєстрі відображається інформація щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена та по яким прийняті рішення відповідними комісіями, а також розпочато процедури адміністративного та судового оскарження.
Реєстр функціонує в тестовому режимі протягом місяця з дня набрання чинності Порядку.
У частині формування у відкритому доступі окремого Реєстру Електронний кабінет доопрацьовано відповідно до пункту 8 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 117 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Рекордну партію – 7000 мобільних телефонів ZETEX, що ввозилися незаконно, затримано в міжнародному пункт пропуску «Бориспіль»

Працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС припинено зухвалу спробу незаконного переміщення через митний кордон України в міжнародному пункті пропуску для повітряного сполучення «Бориспіль» рекордної партії мобільних телефонів.
До Київської митниці ДФС було подано товаросупровідні документи та електронну митну декларацію для випуску товару «частини для мобільних телефонів сотових мереж зв'язку» у вільний обіг.
На перший погляд, всі документи були оформлені належним чином, однак митники вирішили ретельніше перевірити цю зовнішньоекономічну операцію і не помилилися.
Під час проведення митного огляду зазначених товарів виявилося, що вантаж не відповідає заявленому і дані про який були відсутні в товаросупровідних документах: у вантажних місцях замість заявленого товару знаходилися 7000 телефонних апаратів для сотових мереж зв'язку з камерою, на дві SIM картки з Гонконгу.
Таким чином, декларантом не було заявлено за встановленою формою у митній декларації точні та достовірні відомості про кількість та наявність товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.
Складено протокол про порушення митних правил за ст.472 Митного кодексу України. Мобільні телефони вилучено до винесення судом рішення у справі. На даний час встановлюється їх вартість.
Довідково: у відповідності до п. 8 ст. 264 Митного кодексу України, з моменту прийняття органом доходів і зборів митної декларації вона є документом, що засвідчує факти, які мають юридичне значення, а декларант або уповноважена ним особа несе відповідальність за подання недостовірних відомостей, наведених у цій декларації.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30