ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ:

23-04-2018, 14:21

ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ:
Чергову партію - 369 блоків тютюновмісних виробів для вейпів -- вилучено в пункті пропуску “Бориспіль»

Працівниками Київської митниці ДФС в пункті пропуску «Бориспіль» зафіксовано чергові спроби незаконного переміщення тютюнових виробів через митний кордон України.
377 блоків тютюнововмісних вироби “HEETS YELLOW LABEL” TM “Parliament” для електричного нагрівання, призначений для використання виключно з IQOS намагалися ввезти на територію України з порушенням митних правил наш співвітчизник-студент та громадянка Китаю з тимчасовою посвідкою на проживання в нашій країні, які прибули одним авіарейсом з Китаю.
Обоє громадян для проходження митного контролю обрали спрощену систему – «зелений коридор», чим засвідчили, що переміщувані ними через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.
На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації дані авіапасажири не оформлювали та не подавали, з приводу декларування переміщуваних ним товарів (предметів) до інспекторів митниці не зверталися.
Дані тютюновмісні вироби було виявлено під час проведення вибіркового митного контролю багажу на рентген-апараті, після перетину громадянами „білої лінії”, яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю „зелений коридор”.
Виявлені предмети знаходилися загалом у шести дорожних валізах обох громадян та переміщувались без ознак приховування.
Вилучено до винесення судом рішення у справі за протоколом про порушення митних правил за ст.471 Митного кодексу України загалом 369 блоків тютюновмісних виробів «HEETS» ТМ «PARLIAMENT» різних кольорів для електричного нагрівання, призначений для використання виключно з IQOS по 10 пачок у кожному (вага тютюну в блоці 61г).
Довідково: згідно ч.2 ст. 376 Митного кодексу України громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити на митну територію України без сплати митних платежів та без письмового декларування у кількості із розрахунку на одну особу – 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів.
ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ:
На Київщині припинено діяльність підприємства щодо незаконного виготовлення алкоголю

Слідчими ГУ ДФС у Київській області спільно з оперативними співробітниками ГУ ДФС у Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.204 КК України, відносно службових осіб одного з підприємства Київської області, яке займається незаконним збутом алкогольних напоїв.
При проведенні комплексу оперативних заходів було встановлено, що постачання спиртовмісної продукції на територію виробничої бази здійснює інше підприємство, яке займається виробництвом спиртовмісної рідини, яка в подальшому використовується при незаконному виготовленні алкогольних напоїв.
З урахуванням зібраних в ході досудового розслідування матеріалів та згідно відомостей, що містяться у зверненні одного із найбільших підприємств в Україні по виготовленню спирту до Народного депутата України щодо незаконного використання обладнання та виготовлення спиртовмісної рідини вказаним вище підприємством, на підставі ухвали слідчого судді проведено обшук за фактичною адресою розташування виробничих потужностей підприємства, яке займається незаконним виробництвом рідини із вмістом спирту.
За результатами обшуку виявлено та вилучено рідину з характерним запахом спирту у кількості 68118 л., полімерні кубовики з рідиною із характерним запахом спирту в кількості 17000 л., ректифікаційну колону, 2 вертикальні цистерни об’ємом по 20000л., 5 горизонтальних бочок (цистерн) об’ємом 15000л., спиртовмісну продукцію в полімерних пляшках (омивач скла, розпалювачі спиртові, гелеві та ін.), документи та чорнові записи, комп’ютерна техніка, барвники та вимірювачі спирту.

Від платників Київщини до Зведеного бюджету надійшло 728 млн. грн. податку на прибуток

Протягом січня-березня 2018 року платники податків Київщини сплатили до Зведеного бюджету України 728 млн. грн. податку на прибуток. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін.
За наданою ним інформацією, цей показник на 52% перевищує суму надходжень аналогічного періоду минулого року. Так, додатково до зведеного бюджету платниками Київщини перераховано 249 мільйонів гривень. Зокрема, до Державного бюджету спрямовано 652 млн. грн., що перевищує суму минулорічного показника на 53% або 227 мільйонів гривень. У свою чергу, від сплати податку на прибуток місцеві бюджети отримали 76 млн. грн. Ця сума на 22,3 млн. грн. або 41% більша порівняно з тим самим періодом 2017 року.
Нагадуємо, що 10 травня закінчується строк подання податкової декларації з податку на прибуток підприємств і фінансової звітності за І квартал 2018 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу.
Для зручності та заощадження часу рекомендуємо використовувати сучасні та зручних способів звітування до податкових органів, а саме засобами сервісу “Електронний кабінет платника податків», який розміщено на веб-сайті ДФС України за посиланням https://cabinet.sfs.gov.ua.

З метою реалізації права на податкову знижку, разом з декларацією слід надати довідку про отримані у звітному році доходи

Головне управління ДФС у Київській області звертає увагу платників податків, що фізичні особи, які подають податкову декларацію про майновий стан і доходи з метою використання їхнього права на податкову знижку, повинні на вимогу контролюючого органу надати разом із такою декларацією довідку про отримані у звітному році доходи.
Згідно з п.п. «в» п. 176.1 ст. 176 ПКУ, платники податків зобов’язані подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи за встановленою формою.
На вимогу контролюючого органу та в межах його повноважень, визначених законодавством, платники податку зобов’язані пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації з цього податку.
Підпунктом «в» п.176.2 ст.176 ПКУ передбачено, що особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати на вимогу платника податку відомості про суму виплаченого на його користь доходу, суму застосованих соціальних податкових пільг та суму утриманого податку.
Враховуючи, що затвердженої форми довідки про доходи, яку повинні надавати податкові агенти платникам податків, нормами чинного законодавства не передбачено, то довідка надається у довільній формі, в якій, крім загальної інформації про фізичну особу (П. І. Б, реєстраційний номер облікової картки, період роботи), зазначається обов’язково наступна інформація:- сума нарахованого оподатковуваного доходу (помісячно та загальною сумою);- розмір та сума податкової соціальної пільги;
- сума нарахованого та утриманого податку на доходи фізичних осіб.

В якому органі слід стати на облік платнику податків - юридичній особі, у якого місцезнаходження, місце розташування офісу та виробничих приміщень знаходяться у різних районах

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що згідно з пунктом 63.3 статті 63 ПКУ, платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік в контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).
Статтею 93 Цивільного кодексу України визначено, що місцезнаходження юридичної особи - це фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.
Таким чином, юридична особа повинна стати на облік в контролюючому органі за місцем розташування офісу, - це його основне місце обліку, а також в контролюючому органі за місцем розташування (реєстрації) підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність - це неосновне місце обліку.

Дохід юридичної особи - платника єдиного податку 3-ї групи

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що доходом юридичної особи - платника єдиного податку є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ст. 292 ПКУ. До обсягу доходу платника єдиного податку включається вартість безоплатно отриманих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг) - п. 292.3 ст. 292 ПКУ.
Безоплатно отримані – це товари (роботи, послуги), надані платнику єдиного податку згідно з письмовими договорами дарування та іншими письмовими договорами, укладеними згідно із законодавством, за якими не передбачено грошової або іншої компенсації вартості таких товарів (робіт, послуг) чи їх повернення, а також товари, передані платнику єдиного податку на відповідальне зберігання і використані таким платником єдиного податку – це визначено п.292.3 ст.292 ПКУ.
До доходу платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість за звітний період також включається сума кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності.
До суми доходу платника єдиного податку третьої групи за звітний період включається вартість реалізованих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг), за які отримана попередня оплата (аванс) у період сплати інших податків і зборів, визначених ПКУ.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31