ПАМ’ЯТЬ БЕЗ ЦЕНЗУРИ

9-05-2018, 15:57

ПАМ’ЯТЬ БЕЗ ЦЕНЗУРИ
Руйнування міфів радянської доби та повернення історичної правди. Таке ідейне значення мав захід до Дня пам’яті та примирення, що відбувся 8 травня у парку Перемоги.
Біля літньої сцени зібралось небагато людей – переважно батьки з дітьми. І це було певною мірою, символічним. Адже молоде покоління більш здатне сприймати життя безпосередньо та відкрито. Старше покоління, виховане під пресингом радянської ідеології, мабуть, ще не готове відмовитись від міфів про Другу Світову війну.
Саме про це присутнім розповів працівник Українського інституту національної пам’яті Сергій Рябенко в надзвичайно цікавій лекції про історію святкування Дня Перемоги.
Ще донедавна День Перемоги відзначався помпезно та пишно, з парадами та феєрверками, з гучними промовами високих посадовців та партійних діячів. Під час таких святкувань ветерани Другої Світової, яких щороку стає все менше, були почесними статистами. І справжня суть війни з її жорстокістю та брудом, кров’ю та смертю залишалася неосмисленою та схованою за блиском державних нагород з букетами квітів.
Цьогорічний День пам’яті та примирення став спробою звернутися до свідомості сучасників та закликом переосмислити події минулої війни.
Під час заходу всі охочі мали змогу власноруч виготовити свічку пам’яті, а потім поставити її до пам’ятних знаків воїнам різних часів і в такий спосіб вшанувати мужність та подвиг, вірність та звитягу наших захисників.
На завершення заходу просто неба відбувся показ фільму «Незламна».
Прикро, що День пам’яті та примирення зібрав у парку Перемоги кілька десятків людей. Це – кожен тисячний житель 35-тисячного населення нашого міста. Та залишається надія, що наступного року, тих хто пам’ятає, буде більше.
ПАМ’ЯТЬ БЕЗ ЦЕНЗУРИ
ПАМ’ЯТЬ БЕЗ ЦЕНЗУРИ
ПАМ’ЯТЬ БЕЗ ЦЕНЗУРИ
ПАМ’ЯТЬ БЕЗ ЦЕНЗУРИ
ПАМ’ЯТЬ БЕЗ ЦЕНЗУРИ

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30