ЇМ БУЛО ЗА ЩО БОРОТИСЯ

9-05-2018, 16:00

ЇМ БУЛО ЗА ЩО БОРОТИСЯ
Ветерани Другої Світової війни, живі легенди буремної пори опинились у центрі уваги під час відзначення Дня Перемоги на нацизмом, яке відбулось 9 травня у парку Перемоги.
Особливістю нового формату проведення Дня Перемоги стала відмова від звичного офіціозу, виїзної торгівлі, розваг та фудкортів. Натомість було зроблено акцент на людях, які поклали своє життя заради миру на землі.
Під час майстер-класу з виготовлення «Маків пам’яті» кожен охочий мав змогу власноруч виготовити символ Дня Перемоги та прикрасити ним своє вбрання.
Молебень за загиблими воїнами відслужив настоятель Свято-Покровського храму отець Димитрій Присяжний.
Учасники заходу хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували воїнів різних поколінь. Урочистою ходою пройшли учасники мітингу до Кургану Слави, до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.
Заступник міського голови Тетяна Кочкова під час імпровізованого виступу наголосила, що не має значення, на якій війні гинуть люди. Головне, щоб ми пам’ятали, що війна – це не забава чи гра. І єдиний сенс смерті на війні – це захист життя наступних поколінь, а наш обов’язок – пам’ятати про тих, хто віддав життя за мир.
Концерт-реквієм став логічним продовженням Дня Перемоги. Почесними глядачами стали ветерани Другої Світової та українсько-російської воєн. Вихованці студії «Зорепад» Боярського будинку культури, студій ЦТМ «Оберіг» – «Ритми, «Діамант», «Перлина», сценічна мова та конферанс і театру «Світла хвиля», а також вихованці КВЛ ім. І. Богуна своїми віршами, піснями і танцями зіткали своєрідне полотно пам’яті.
Далека війна стало ближчою, її герої ожили в пам’яті присутніх, а молоді покоління надихнулися подвигом та героїзмом ветеранів. Оплесками підтримали присутні фронтовий вальс «Синий платочек», коли діти запросили до танцю ветеранів.
Мабуть, так і потрібно вшановувати героїв, доки вони з нами. Щоб кожен з них знав, що не даремною була Перемога, що їм і справді було за що боротися.
ЇМ БУЛО ЗА ЩО БОРОТИСЯ
ЇМ БУЛО ЗА ЩО БОРОТИСЯ
ЇМ БУЛО ЗА ЩО БОРОТИСЯ
ЇМ БУЛО ЗА ЩО БОРОТИСЯ
ЇМ БУЛО ЗА ЩО БОРОТИСЯ
ЇМ БУЛО ЗА ЩО БОРОТИСЯ
ЇМ БУЛО ЗА ЩО БОРОТИСЯ
ЇМ БУЛО ЗА ЩО БОРОТИСЯ
ЇМ БУЛО ЗА ЩО БОРОТИСЯ

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30