Весняний призов-2013

14-05-2013, 12:52

Весняний призов-2013
Весняний призов-2013
На початку квітня розпочався весняний призов до лав Збройних Сил України призовників з Боярки, які вчасно пройшли медичну комісію у Києво-Святошинському районному військовому комісаріаті.
Серед перших призовників на строкову військову службу – брати-близнюки Владислав і Володимир Гайди, Віталій Волошин, Вячеслав Єрмолаєв, студент Боярського коледжу екології Пастушенко Олександр.
Мрія служити в армії, яка відкладалася з попередніх призовів 2012 року, збулася у наших земляків Максима Орлова та Романа Лахтадиря. Хлопці переконані, що без проходження служби до законного працевлаштування у державних установах з високим рівнем оплати не підступитися. А після служби на них, вже змужнілих і впевнених, чекає значно більший вибір професій.
Наполегливим у виборі свого майбутнього був призовник Нікіта Лахтадир. Він вирішив продовжити родинну династію моряків і стати морським десантником. За сприяння заступника районного військового комісара Києво-Святошинського РВК майора І. В. Глібічука Нікіта долучився до контрактників у Військово-Морських Силах Збройних Сил України.
На відправлення до лав строкової військової служби чекають призовники Андрій Гирак, Дмитро Сапожніков, Антон Корчинський (на фото), Богдан Спіцин, Олег Перепелиця. Саме їм секретар Боярської міської ради Дмитро Паливода, заступник міського голови Валерій Дубовецький та начальник військово-облікового столу Анатолій Стороженко від імені міського голови Тараса Добрівського вручили подяки, а також запрошення взяти участь в урочистих проводах юнаків до лав Збройних Сил у Києві 13 травня.
У квітні-травні 2013 року на строкову військову службу закликають громадян України чоловічої статі 1988-1995 років народження, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.
Організовано відбувається також звільнення в запас зі Збройних Сил України солдатів і матросів, сержантів і старшин, призваних у квітні-травні 2012 року. Серед них Тарас Компанієць, Олександр Куценко, Юрій Маковійчук, Олександр Панюхно, Роман Масленніков, Максим Вовченко, Дмитро Музиченко, Сергій Голубєв, Вадим Самковський, Руслан Хворостяний, Віталій Коломієць, Володимир Бучковський.
Незважаючи на суттєве скорочення чисельності призовників, пов’язане з поступовим переходом Збройних Сил України на службу за контрактом, все ж ігнорується виконання ст. 335 Кримінального Кодексу України, згідно з якою ухилення від призову на строкову службу карається обмеженням волі на строк до трьох років.
Серед боярчан вимог законодавства не дотримуються Володимир Петуховський і Костянтин Татаренко. Їх особові справи районний військовий комісар Києво-Святошинського РВК полковник П. І. Крайник після складання протоколів і постанов про адміністративне порушення надає на розгляд районної прокуратури.
Є певна кількість призовників, які пройшли районну медичну комісію, а до військової обласної комісії не прибувають шляхом виїзду із постійного місця проживання. Це стосується Євгена та Олега Мазуркевичів, Дениса Мазка, Дмитра Тищенка, Олександра Мельника, Володимира Петуховського, Костянтина Татаренка.
У свою чергу Києво-Святошинський районний військовий комісаріат нагадує, що армія для хлопців — це перший іспит на спроможність бути чоловіком та відповідати не лише за себе, але й за тих, хто поруч. А ще — готовність захищати Батьківщину.

Навігація порталу

Офіційна інформація

Боярська міська рада:

м. Боярка, вул. Грушевського, 39
Телефон Боярської міської ради: (093) 303-03-76
E-mail: boyarka-rada@ukr.net

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Соціальні мережі

Календар

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30